Kontakta oss direkt för hjälp och rådgivning
031-15 21 15

Vårdnadstvister i Göteborg – Advokat Insulán

Advokatbyrå Insulán har stor kunskap och erfarenhet av lag och praxis inom vårdnadstvister. Behöver du hjälp med en vårdnadstvist och bor i Göteborg, Uddevalla eller Smögen så hjälper vi dig gärna.

Så löser du en vårdnadstvist

Ibland händer det att barnet/barnen kommer i kläm när föräldrar bestämmer sig för att gå skilda vägar. Även om man alltid har lovat att hålla barnet utanför en eventuell skilsmässa eller separation, förekommer det ändå osämja om vem som bör ha rätt till vårdnaden, eftersom kommunikationen mellan stridande parter ofta fungerar sämre. Det bästa är naturligtvis om båda föräldrarna kunde enas och att barnet fick möjlighet att träffa dem lika ofta, utan att det leder till problem, men ibland är det lättare sagt än gjort. Vid en separation är det viktigt att hålla barnet utanför konflikten så mycket det går och inte heller svartmåla den andra partnern, utan hålla sig till fakta och se till barnets bästa.

I vissa fall kan dock även en förälder anses olämplig som vårdnadshavare och detta försvårar vårdnadstvisten än mer. Personen kanske är våldsam, missbrukare eller lever i en situation som kan vara skadlig för barnet. Dock är det viktigt att komma ihåg att trots beslut om enskild vårdnadshavare, har båda föräldrar rätt till umgänge med barnet, såvida det inte föreligger särskilda skäl. Oavsett situation, behövs hjälp i form av advokat.

En vårdnadstvist är nämligen en rättslig process och innebär att en förälder ansöker om enskild vårdnad eller s.k. juridisk vårdnad där de viktiga besluten i barnets liv fattas av en och samma förälder. Det innefattar ett flertal punkter som rör barnets livssituation, som skolgång, sjukvård, o s v. Därmed bör en rutinerad advokat anlitas som har hand om hela den rättsliga processen. Advokatens arbete är således att ta reda på vad som är bäst för barnet och vad som ger mest stabilitet och trygghet.

Behöver du hjälp av en advokat inom vårdnadstvist och bor i Göteborg, Uddevalla eller Smögen så är du välkommen att kontakta oss!

Ställ en fråga kostnadsfritt!

Besöksadress

Västra Hamngatan 6, Göteborg

Storgatan 50, Smögen

Museigatan 2, Uddevalla

Telefon